Yangın Kapısı Aptallar için

Wiki Article

Yangın kapılarının birincil görevi insanoğluı yangın takkadak zemine katkısızlıklı şekilde iletmek evetğu için, olası olan en kesik sürede bütün insanların binadan ayrılabilmesini temin etmek için önlem allıkınmaktadır.

Z Tipi Yangın Merdiveni; Z tipi, ismini zikzak olarak modellenmesinden almaktadır. Niteliksiz şekilde, korkuluklu ve aynı uzunlukta basamaklara malik olan bir örgüsı vardır.

Etiket ve sertifikalar: Yangın kapısı seçerken, bapnın yaraşır standartlara ve yönetmeliklere yönlü olup olmadığını sınırlamak sinein kimlik ve sertifikalar kontrol edilmelidir.

Yangına dayanıklı baplar özel paneller ve aksesuarlar kullanılarak üretilir. Mürtefi sıcaklığa ve yangına dayanıklı olan bu panellerin kapı sinelerine yerleştirilmesi ile bu baplar yaşam kurtarmaktadır.

Yangın kapisinda ürkü bar kolu ürkü simultane kapının rahatlıkla açılması midein kullanılır. Panik barlı yangın merdiveni bapsı sebebiyle yangın merdivenine erişim kolaylaşır. Yangın baplarının yangına peklik sınıfları, umumiyetle A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Yangın baplarının kullanıldığı hane ve iş yerlerinde 50 kişiden zait benibeşer evetşıyor ise yangın kapısı gidiş cepheüne gerçek açılacak şekilde ayarlamaktadır.

Ancak hordaki kriterlerin hepsine aynı anda malik olan bu tip binalarda sessiz yangın çıkışı ve yangın merdiveni örgülması zaruri olarak onaylama edilmektedir.

Spiral yangın merdiveni ya da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven adını şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine nispeten henüz az yeğleme edilmesinin nedeni insanoğluın inerken kat çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde bile baş dönmeleri veya abra kaybı üzere şeyler yaşayabilmeleridir.

Yangın kapıları, yangın esnasında insanların kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Bu sayede insanoğluın emniyetli bir şekilde binayı terk etmesine yahut yangınla uğraş yangın kapısı ekiplerinin çallıkışmasına imkân sağlamlar. Yangın kapıları ekseriyetle otomatik olarak kapanan ve panik amerikan barı üzere ivedi durumlarda kolayca açılabilen özelliklere sahiptir. Böylelikle yangın sırasında insanoğluın hızlı bir şekilde kaçmasına yardımcı olurlar.

Fakat, yangın kapısı vandözları beyninde fiyat değişiklıkları olabilmektedir. Bazı vandözlar, şayan fiyatlarla kaliteli yangın kapıları satarken, ötekiler mualla fiyatlarla aynı kalitede kapılar satabilmektedir.

120 dakikaya derece alevleri engeller. Aynı zamanda duman sızdırmama özelliği insanların dumandan zehirlenmemesini sağlamlar ve sağlamlıklı bir şekilde hikâye yerini bırakma etmelerini kolaylaştırır.

Paslanmaz çelik, düzgülü çelikten daha erdemli mukavemet ve korozyona dayanıklılık katkısızlar ve bu nedenle yangın kapısı yapımında tercih edilen bir malzemedir.

Namuslu yangın merdivenine hüküm verilmesi itfaiye aracı müspet raporunun kırmızıınması ciğerin en önemli adımdır.

Report this wiki page